"Ние имаме конкретен отговор още от 2 октомври. Ще участваме в разговори с първия, втория, третия мандат, който бъде избран от президента. Ще водим диалог по всички теми и сме готови да направим компромиси, с изключение на геополитическата ориентация на страната. Готови сме на отстъпки, за да се справим с кризите", това заяви зам.-председателят на парламентарната група Халил Летифов от ДПС.

Според него някои политически партии поставят червени линии, които ползват за оправдание. 

"В последните четири Народни събрания няма разбиране от основните политически сили, че българският гражданин не отреди на никого да управлява самостоятелно. Дори първата и втората политическа сила сумарно не правят мнозинство. Вотът е пределно ясен. Продължава изборната риторика. Трябва да разберем, че изборите приключиха. Политическата кампания продължава за "Продължаваме промяната" и "Демократична България", както и за други партии", каза още Летифов пред БНТ. 

"Имаме достатъчно експерти в ДПС и ще участваме за съставянето на едно мнозинство и правителство. По-важното е да се възприеме, че трябва да бъде съставено правителство", коментира той. 

Халил Летифов припомни, че тежки политически кризи са се решавали с мандат на ДПС в миналото. Той увери, че ако президентът връчи мандата на ДПС, от партията ще положат всички усилия за възстановяване на диалога.

"Ние не сме имали претенции към никоя комисия. Изчакахме тези, които не бяха заявени от никой друг. Не разбирам защо беше тази истерия. Трябва да има работещи комисии, не са толкова важни персоните. Ние сме избрали да работим и ще работим", така той коментира скандала за оглавяването на спортната комисия от последните дни.