Ситуацията, в която се намира страната в момента от икономическа, геополитическа гледна точка, като израстване и съзнание на обществото не мисля, че е много добър атестат за политиката на прехода. Това заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

Той заяви, че "Продължаваме промяната" са били една от малкото политически сили, които са поели отговорност, че ще управляват, ако получат доверието на гражданите.

"За съжаление резултатът от изборите е такъв, какъвто е, така че тук няма място за злорадство. Миналата година показахме, че за изключително кратко време можехме да сложим на масата хора, които не са си говорили досега, никога не са били заедно, да поемем отговорност и да поведем страната в този труден момент".

Допирните точки, които имаме с ГЕРБ, са само на хартия, коментира Гюров пред БНТ.

"ГЕРБ-СДС се опитват да се изкарат най-големите евроатлантици, но това са хората, които в последите години направиха най-много за Путин, за неговите неоимперски политики и придвижиха страната ни в неговото влияние. ГЕРБ-СДС не е дясна партия ,тя никога не ебила такава и това се вижа много яно в нейните действия - ще правим държавна компания за газ и петрол, ВиК холдинг и т.н."

По думите на Гюров има маса от над 500 000 души, които се доверяват на "Продължаваме промяната" след месеците на управление, съпроводено от тежка ситуация, негативи от война и кризи. Той повтори казаното от други членове на партията, че ще останат конструктивна опозиция, но ще подкрепят конструктивни мерки за извеждане на България от кризите.

Гюров заяви, че ПП са видели на терен как се правят избори в България, че в страната има много контролиран вот и заплахи, които се отправят към всякакви хора, включително членове на секционни избирателни комисии.

"Там натискът е толкова силен, че хората въобще не иска да се ангажират да бъдат членове на СИК, да не говорим за по-открити действия в подкрепа на определени политически сили. Наясно сме, че тези неща не се променят с еднократни послания или действия ,това е сериозна работа на терен, която цели да промени това съзнание във времето", каза той.

По думите на Андрей Гюров отливът от избиратели на ПП не е голям, а партията им "не се върти като ветропоказател" и спазва принципите си.