Ще настояваме служебното правителство да внесе базов бюджет на държавата, в който да направим нашите предложения. Не е добра новина, че служебният кабинет няма да внесе проектобюджет, защото със стария ще трябва да се замразят или намалят социалните плащания. Това каза за "Твоят ден" бившият социален министър Георги Гьоков, настоящ депутат от БСП.

"Предвидихме го, затова поискахме изслушване на финансовия министър. Пенсионната ни система е солидарна, всичко е разчетено и осигурено", увери Гьоков. 

По думите му са внесени промени в Кодекса на труда, чрез които минималната заплата да стане 50% от средната. "Трудно ще се справи със съставянето на правителство този парламент. Затова е редно служебният кабинет да внесе бюджет. В стария може да се внесат козметични корекции, но това не решава проблемите. При създалите се обстоятелства във времена на криза и сериозна инфлация, няма как да работим с бюджет от предходната година", коментира той. 

Според него БСП иска да се установят обективни критерии за нарастване на минималната заплата."Искаме замразяване на цените на стоките от първа необходимост и таван на цените. Също и увеличаване на доходите и подкрепа за бизнеса", подчерта Гьоков.