Георги Гергов или Николай Радев ще бъде кандидатурата на БСП за кандидат-кмет на Пловдив, научи TrafficNews.bg. Въпреки че на книга Градската конференция на БСП трябва да избере кандидат-градоначалника, както и листата за Общинския съвет, де факто всичко е в ръцете на шефа на пловдивските социалисти.

Гергов ще решава дали да се впусне в надпреварата за кмет до 29 август, когато червените трябва да изкарат своя кандидат.  Част от опозиционерите в партията обаче са на мнение, че Гергов ще се откаже по време на конференцията в полза на Николай Радев. Директорът на Английската гимназия по всичко личи, че ще се бори с Иван Тотев, Славчо Атанасов и Дани Каназирева на изборите. Цел максимум за червените е балотаж, но към днешна дата попадане в Топ 3 е по-реалистична цел.

Останалите, които са заявили желание да бъдат кандидатури на Столетницата за кмет са Минка Сърнешка, директорът на МБАЛ Пловдив доц. Георги Йорданов, бившият зам.-министър на образованието доц. Кирчо Атанасов и ексуправителят на ВиК Пловдив Петър Бояджиев.

С издигането на Радев червените се надяват на силно присъствие в местния парламент. В момента те имат 8 съветници, но социалистите се надяват да прескочат тази цифра.

TrafficNews.bg научи, че от сегашните участници в местния парламент от БСП само Николай Радев и Ангел Иванов ще бъдат на избираеми места, а малък шанс има и Минка Сърнешка. Останалите 5-ма общинари от социалистите ще са аут от следващия Общински съвет. На тяхно място ще влязат млади и нови лица. Кандидат- районните кметове на БСП са именно такива и те ще намерят място в листата на предни позиции. Красимир Трифонов, който е кандидат-кмет на за „Южен”,Милена Колева за „Западен” и  Йордан Василев за „Източен” почти сигурно  вероятно ще бъдат сред първите 10 в листата на червените. Това са и трите района, в които БСП има най-голям шанс да стигне до балотаж на изборите.  Въпреки че Гергов вероятно ще се откаже от кандидат-кметската номинация, вариантът той е водач на листата на Общинския съвет е доста голяма, разкриха още нашите източници.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg