Има вариант да се състави правителство, ако се предложи програма, която отговаря на интересите на България и ще помогне на страната да премине през зимните месеци. Това каза проф. Румен Гечев от БСП пред Нова телевизия.

„Ще водим разговори и ще направим всичко възможно. Ние сме убедени, че е по-добре да има редовен кабинет, отколкото служебен. Малко е вероятно с втория мандат да се състави правителство. По-скоро това ще стане с третия”, добави той.

Коментар от него дойде и за камиона, тръгнал от България и взривил Кримския мост: „Искаме да се изчисти името на страната ни. Ние се обръщаме към Президентството, защото в момента имаме служебно правителство. Българските служби също трябва да си свършат работата”, уточни той.

Гечев смята, че е малко вероятно, а лично за него е изключено, България да е участвала в такава „терористична операция”. „Не става дума за плашене, а за политики. БСП счита, че страната ни не бива да бъде въвличана във войната и да изнася оръжия”, добави политикът от левицата.

Като много странно той определи обвързването на БСП с някакви руски интереси. „Ние сме Българска социалистическа партия и защитаваме интересите на българския народ и нашите избиратели”, подчерта Гечев. И добави: „Специални отношения имат някои от нашите колеги с други посолства и други страни”.