Доцент Атанас Мангъров, който от край време има негативно отношение към мерките, изказа мнението си за предприетото поетапно отпадане на COVID ограниченията. Той също е част от протеста на партия "Възраждане", насочен срещу зелените сертификати и разпределяне на финансови средства от бюджета за борба с ковид кризата. 

Петков излезе пред протеста на "Възраждане", надвиква се с тълпатаПротестиращите го освиркаха и скандираха "Оставка"

„Ние само се лъжем. Аз всеки ден си общувам с болни от ковид и никога не съм носил маска. Който иска нека носи и три маски. Задължителното носене на маски трябва да престане. Някои хора се канят масчиците да останат до последно. Това не трябва да е така, нека който иска да ги носи“, заяви специалистът по инфекциозни болести в отговор на препоръката на държавния здравен инспектор доц. Кунчев.

След него микрофона хвана и лицето на партия "Възраждане" и организател на протеста: 

Триъгълника на властта се превърна в триъгълника на смъртта, защото тук се взимат най пагубните решение. Знаете ли как се взимат решенията. Има гласуване, има дебати и накрая „абе, колеги ние тука за или против сме“. Обикновения аргумент е „Възраждане“ нещо говориха, значи сме против. В момента така се решава бюджета на страната ни , милиарди левове“, коментира пред тълпата Костадин Костадинов.

След изказванията им тълпата скандира шумно в тяхна подкрепа.