Секретарят на “Възраждане” Деян Николов, който стана известен с това, че регистрира като търговска марка името, което политическите опоненти ползват за лидера му Костадин Костадинов - Костя Копейкин, се отказа да е депутат в новия 48-и парламент.

Николов трябваше да влезе в Народното събрание от 24-и МИР в София, но се отказа от мястото с писмо до ЦИК вчера. Вместо него в парламента ще влезе четвъртият в листата Ивайло Чорбов.

Хора, оценявам, че искате да ви представлявам в парламента. Описвам ситуацията, за да няма спекулации”, написа Николов във фейсбук.

“Бях поканен да водя листа и отказах. Бях все пак сложен на избираемо място и влязох, но се отказах. Причината са лични дела, които трябва да приключа в рамките на следващите 3 месеца, които не са съвместими с позицията на народен представител, а са изключително важни за мен в личен план”, допълни той. Николов не уточнява какви точно са делата, с които трябва да се занимае, но подчертава, че от тях зависело дали ще се занимава с политика по-дългосрочно. Той настоява и симпатизантите му да не гледат на мястото му в парламента като “някаква награда”.

“Иначе, благодаря за подкрепата, но не търсете задкулисие и проблеми, където ги няма”, пише още той.

Николов е завършил “Бизнес и икономика”, със специализация “Икономическа социология”, а от партията съобщават на сайта си, че той “работи с някои от най-големите компании в света”. В момента си партнира с компания, която разработва софтуерни продукти, които на базата на изкуствен интелект прогнозират и оптимизират оперативните процеси на най-големите световни логистични компании, са написали още във визитката му в партийния сайт.