"Всички ние сме в тази залата по волята на българските граждани, избрани сме легитимно. Клели сме се да спазваме конституцията на страната. Отделна личност не може да си присвоява суверенитета в държавата. Едва ли ще се запомни с добро този, който излиза с вдигнат юмрук, говори за бесилки и ковчези, заради него замерят сгради с яйца.  Ние сме избрали друг път- път на диалог и избирателство", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

 Тя заяви, че предстои процедура по избор на ВНС, а промените трябва да бъдат направени в синхрон, за да отговорят на предизвикателствата , пред които страната ще бъде изправена. "Проектът е инструмент към сложната процедура по свикване на Велико народно събрание. Този проект не е за нова конституция, а път към свикване на ВНС. Дебатът за новата конституция няма да се води в настоящия, а в следващия парламент" заяви депутатът. 

"Дебатът в този парламент ще бъде за това дали изобщо да се свиква ВНС. Всяка политическа сила трябва да заяви своята политическа отговорност. Нашата цел да отворим възможността за национален дебат, който да приключи с максимално широко съгласие" каза Дариткова. 

През последните месеци разделителните линии се превърнаха в пропасти. За нас раздделението на народа е опасно. Ние се отказваме да налагаме силово възгледите си. Ние не искаме да печелим избори, а удържим стабилността на нацията. Не желаем да насъскваме българи срещу българи, нямаме намерение да участваме в подобен сценарий. ГЕРБ се придължа и ще се придължа към основнте принципи на Конституцията. Проблемите на страната не могат зда бъдат решавани с конфронтация. Следващият парламент ще бъде изправен по още по-големи предизвикателства. Готови сме на компромиси и политически жертви. 

Призоваваме всеки от вас да мисли за бъдещето на страната , а не за изборни сметки.

България не започва и не свършва с нас. Езикът на омразата ще даде горчиви плодове , които ще изсмукват жизнените сили на обществото,  заяви народният представител.