Дани Каназирева официално заяви кандидатурата си за кмет на Пловдив. Каназирева е издигната от ПП "Съюз за Пловдив". Досегашният общински съветник от партията от дълго време дава сигурни заявки, че ще се впусне в битката за градоначалник, а само преди минути в Драматичния театър кандидатурата ѝ бе публично оповестена от актрисата Ивана Папазова, която е член на политическата формация. 

Пред десетки поддръжници на партията Каназирева заяви, че ще бъде алтернативният кандидат за кметското място, като за целта няма да търси подкрепа от големи партии и лидери. 

Тя представи и нейната формула, с която да поеме управлението. Каназирева посочи, че иска млад, образован и способен екип, с който да влезе в управлението на града. Сред целите ѝ е залегнала близостта с хората. Тя ще се стреми към нея, както по отношение на общинската администрация, така и по отношение на гражданите от всеки един квартал. 

"Предлагам нов и различен модел на управление. Подготвили сме конкретна програмата с конкретни решения, която смятам, че може да бъде реализирана. Основната цел е всеки гражданин на Пловдив да участва в публичното обсъждане на всеки един разход на публични средства", заяви Каназирева.

Акцентът бе поставен върху разликите между това да управлява независим кандидат, който няма пряка връзка с основните политически сили. В словото си тя няколко пъти подчерта, че не е необходимо да си член на управляващата партия, за да успееш на избори и даде паралел развоя при вота в Истанбул.

„Решенията ще бъдат взимани само в Пловдив без да се допитваме до големите политически играчи. Преди години бях чула, че за да се развива един град, той трябва да се управлява от човек от управляващата партия в Народното събрание. Видяхме такъв човек, който не успя да реализира големите проекти. Срещу това се борим - да не бъдем политически обвързани", посочи кандидатката.

Дани Каназирева е юрист по образование, доктор по Конституционно право. Тя е за трети мандат в Общинския съвет в Пловдив. Основател е на „Съюз за Пловдив“ и това е вторият и опит да стигне кметското място.