Избраният за депутат от пловдивската листа на ГЕРБ Радомир Чолаков отправи три условия към "Демократична България". Ето и цялата му публикация, която сподели в профила си във фейбсук:

1. Да признаят, че инсталирането на мафията е започнало по времето на Иван Костов, за което пряка отговорност носи присъдружната им партия ДСБ, а останалите - солидарна. Да се разкаят публично и да се извинят на българския народ.", това искане публикува в своята фейсбук страница депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

"2. Да изключат от коалицията си партията ДСБ с председател Атанас Атанасов и се разграничат публично от водената от тази партия деструктивна политика от създаването и до сега.

3. Да се съгласят да участват в дълбока и всеобхватна ревизия на реформите, проведени от правителството на Иван Костов (1998-2001 г.) във всички сфери, които по признанието на самия него са извършени безропотно, под диктовката на некомпетентни консултанти и са изначално грешни, като са довели до инсталирането на мафиоти структури (вж. т. 1).

Докато не се проведе откровен дебат за първопричината и източника на системните ни проблеми, всякакъв друг разговор е безпредметен.

Заб. Костов не трябваше да си отваря устата. Томислав Дончев ги предупреди. Гордостта е смъртен грях!", допълни той.