За ДБ и БСП очевидно е по-важно политическото противопоставяне на партийно ниво, отколкото грижа за съдбата на държавата. Политическото его е чудовищно. Това заяви пред NovaNews Радомир Чолаков от ГЕРБ - СДС.

"Цялата истерия, която предизвикаха ПП и ДБ около измененията в Изборния кодекс беше претекст. От първия ден на парламента ПП не искаха да има кабинет, защото не можаха да преживеят, че хората започнаха да свалят доверието си от тях. С измененията в Изборния кодекс се казва, че разписките ще се броят, защото всички го искаха през цялото време. И самият ЦИК го иска, данните от тях ще бъдат водещи, а не протоколите от машина", посочи той. И допълни, че съображението за броенето на разписки е чисто административно.

"За съжаление нашата страна от 2 години насам е заложник на егото на няколко души, които изговориха твърде много тежки думи, прокараха ровове и червени линии, от които сега не могат да отстъпят. Сигурен съм, че всички съжаляват за тези червиви приказки, които не могат да се върнат. Паднаха в капана на думите, които изговориха", подчерта Чолаков. 

По думите му ГЕРБ смята, че агонията около Изборния кодекс трябва да спре, защото вече е приет.