Промени в Устава на Българската социалистическа партия (БСП) ще се обсъждат на предстоящия конгрес на партията, насрочен за 11 и 12 февруари догодина. Работна група към Комисията по партийна дейност на Националния съвет на БСП вече работи по концепция за промените.

Това съобщават от партията. Целта е чрез промените в Устава да се постигне организационно укрепване на партията, включително и адаптацията ѝ към новата дигитална среда, поясняват от БСП.

До края на ноември се очакват предложения от структурите на БСП от цялата страна. Те ще бъдат обобщени и обсъдени в ръководните органи на партията и след това представени на делегатите на конгреса за окончателно утвърждаване.

Днес президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните сили в 48-ото Народно събрание, преди да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Той ще се срещне с представителите на парламентарната група на "БСП за България" от 15:00 ч. на "Дондуков"2.

Президентът започна консултациите на 26 октомври с най-голямата по численост парламентарна група в новия парламент ГЕРБ-СДС. След това той се срещна и с "Продължаваме промяната", ДПС и "Възраждане".