"Правителството трябва да е с кратък мандат, за да се решат кризите - няма значение с кой мандат е." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на младежите на партията във Враца. 

"Показателите на България бяха толкова добри, че нас ни приеха в Европейския банков съюз. Сега нашето място вече е заето от Хърватия, Румъния и Гърция. Казвам го с прискърбие, защото преди 2 години бяхме преди тях. Лидерите на Европа идваха, за да видят как се справяме с охраната на границата." 

"Две години безвремие, експерименти. Тотален удар в системата на МВР, само чистки доведоха до този резултат", каза още Борисов. Той обясни, че ГЕРБ не са съгласни да се отправят контраудари срещу Нидерландия. Трябвало най-бързо да се направи правителство. Румъния не ни е виновна, това което казва премиера на Холандия е абсолютна истина, в  момента границата ни е разграден двор, каза още Борисов. Той обясни, че това е един от най-големите донори в ЕС и било нормално да искат "ред, законност и справедливост и да се пази добре границата". В Австрия пък имало 75 хил. мигранти.

"Да арестуваш пиарката на една партия пред детето ѝ. В Холандия такова нещо струва главата на правителството. Те дойдоха и гледаха. Това не е правова държава", каза още Борисов. 

Изходът е незабавно правителство с кратък срок. Има вариант да се направи и с първия мандат, и с втория, и третия, само трябва воля и правила, каза още Борисов.

"Бонус от 50 депутата за първата партия в Гърция. Това ти дава основание веднага да отидеш и да предлагаш правителство. Прагът на влизането в парламента. Имаме ли полза от 7-8-9 партии. Ние като първа политическа сила как можем да направим правителство - само на малцинство. ГЕРБ си имаме премиер. По-добър от мене няма, колкото и нескромно да звучи. Правителство на малцинството надали е най-добро. И Меси и на възраст, ама като влезе и вкарва", каза Борисов.

"Вторият вариант е да намерим вариант за премиер, който все пак да мине и да обясни на колегите в парламента, че катастрофата ще доведе до непосилни последици", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Да се подпише документ с няколко точки, които да се спазват, казва Борисов. Имаме 10-15 дни, защото Радев проява разбиране, допълни още той.

"Без значение в кой мандат е, но за мен - най важното е да направим правителство с кратък мандат, за да имаме бюджет, мерки. Повече от месец преговаряхме с "Реформаторския блок", така беше и с патриотичния фронт. Ако има някой, който може да ни изведе от кризата - то това съм аз", каза още Борисов. 

"Радев правилно отбеляза, че който не е доволен от служебните министри - да направи правителство", допълни той.