"Машините за гласуване са добри и ни вършат работа. Затова винаги сме поддържали машинното гласуване. Щом са наречени от Христо Иванов „Борисовки”, тогава мога да кажа, че лоши „Борисовки” – няма”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията. 

"Ние винаги сме поддържали машинното гласуване. Ние бърза работа нямаме, основната ни цел е направата на правителство, а не изборен кодекс за след 4 години", добави той. 

По повод бежанските вълни, които напоследък все повече се увеличават, Бойко Борисов заяви:

"Ние сме носители на промяната. Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията. Преди две години нямаше шанс да има бягащи, и то в София, бежанци. Поради некадърно ръководство избиха полицаите." "Правилно са си подали оставките. Още преди седмица-две поисках оставката на този главен секретар. Представям си Младен Маринов да дойде да ми докладва, че дизелово бусче ще  бъде преследвано 50 км и накрая ще бъде тежко контузен полицай. Има си цяла наука за това. Съжалявам, но това е морален акт да си подадеш оставката заради теци човешки съдби", посочи още Борисов. 

"Благодаря на Христо Иванов за ласкателството за Борисовите машини. Той твърди, че убеждаваме хората, че трябва да ги е страх от машините. Христо, как убеждаваме хората? Ние ги въведохме. Опитваш се да манипулираш, но това не го можеш колкото мен. Аз никога не съм бил в коалиция с БСП. Ти беше част от всички кражби. С кое право?", добави Борисов.

Борисов конкретизира, че истинската отговорност пред партиите е да се състави техническо, кратко правителство, поне докато мине зимата.

"Не измествайте темата. Ще седнем и ще направим правителство. Вие обичате да спите до късно и затова един месец ви е нужен. Ами ще ставаме по-рано. А и то не е сложно", каза още той.

Борисов коментира и темата "Джемкорп". Той цитира служебния министър Росен Христов, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж.

"Вчера забелязах един невероятен ескиваж. Бяха докарали Бостанджиев да ги спасява", добави той и каза, че това е опит за медийно затъмнение на скандала.

Според лидерът на ГЕРБ медиите не са отразили скандала "Джемкорп", защото не е готино "галеникът Кирил Петков" и Асен Василев да бъдат разобличени по "далаверата на далаверите".