От последните избори сме върнали подкрепата на 38 193, което показва, че посоката ни е правилна. Този резултат е постигнат в крайно агресивна среда, защото целта беше да се унищожи една партия. Какво постигнаха те? 128 578 гласа разлика с ПП, 538 534 с ИТН. Това посочи Томислав Дончев на първия брифинг на ГЕРБ след победата им на парламентарните избори в неделя.

 Адекватно и балансирано разпределение сред гласоподавателите. Голяма част от българските граждани са дали подкрепата си за нас. Следва сложната задача какво правим от тук нататък, каза още Дончев. Когато имаш тези данни зад гърба, можеш да разсъждаваш на глас за реалностите в България. Тези избори показаха, че народът на никого не му даде самостоятелно След повече от 36 часа мълчание победителите от изборите, ГЕРБ, дават пресконференция с първи коментари за резултатите.

Бойко Борисов заяви, че след това много илюзии изчезнаха .

„ 80% от хората искат правителство, нищо по-различно няма да се получи при нови избори.  Ранното ми пенсиониране, за което  говориха също се оказа неправилно, докато ви побеждавам на избори. Дори в регионите на ДПС – Шумен , Търговище, Разград, Силистра в градовете сме първа политическа сила, в областта губим.  Благодаря на всички, които не се уплашиха. За това моите предложения са няколко”, каза Борисов.

Очаквайте подробности!