"Кризите могат да бъдат победени с диалог и единение. Урокът от тези избори е следния - никой не може сам да управлява", това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасов по повод предстоящите преводи за съставяне на ново правителство. 

Атанасова каза, че другите политически партии все още не са отговорили на предложението на ГЕРБ, което бе отправено вчера.  Лидерът на партията Бойко Борисов предложи евроатлантически кабинет на "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Соломон Паси и бившият президент Росен Плевнелиев бяха поканени да бъдат модерато на преговорите. 

"Официалната покана беше потвърдена първо от модераторите господин Плевнелиев и господин Паси. Смятам, че преговорите трябва да се водят в парламента, а не в партийните централи", заяви Десислава Атанасова пред БНТ. 

"Президентът Плевнелиев има опит и евроатлантическа ориентация. Той е правил служебни правителства. Мисля, че и двамата с господин Паси се ползват с уважение сред хората", коментира още тя. 

Атанасова заяви, че няма официален отговор на поканата на ГЕРБ и никакви неформални разговори не са били водени към този момент.

"За имена трябва да се говори последно. Първо трябва да говорим за консенсус, политики и накрая са предложенията за премиер и министри", заяви депутатът от ГЕРБ.