ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се овърта. Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атансова и оттам отиваме до Банкя. Така Атанас Атанасов от "Демократична България" коментира избора на председател на 48-ото Народно събрание.

По думите му нагласата към този момент е, че отиваме на избори, но може да има изненада, тъй като е важно кой определя дневния ред. Имаше тежки спекулации от страна на ГЕБР кой какво е предложил. Ние гласувахме против избора на Вежди Рашидов с аргумента, защото управлението в законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ.

В "Демократична България" не са обсъждали своя кандидатура за председател на Народното събрание, каза Атанасов пред БНТ.

"Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко си отива от политиката", допълни Атанасов.

Припомни, че предишната коалиция е била създадена преди войната в Украйна. Тя обаче е сложила тежки разделителни линии с БСП заради темата за военната помощ за Украйна.