Първи коментар от „Продължаваме Промяната”, след като от БСП обявиха, че стопират всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство. Председателят на парламентарната група Андрей Гюров обясни, че продължават да правят всичко възможно, за да бъде излъчено правителство в този мандат.

„Сега имаме нова информация - трябва да седнем, да обмислим и да се върнем на масата за преговори, където се надяваме и БСП да осмислят тяхното становище”, обясни той. Ще бъдат свикани колективните органи на партията, ще има заседание на парламентарната група  и впоследствие на Националния съвет, на който ще бъде обсъдено становището на столетницата.

Ултиматума на БСП, че ще се върнат на масата на преговорите ако от ПП предложат друг премиер, той коментира така: „Път за преговори винаги има. Иначе нямаше да ги наричаме преговори, а извиване на ръце. Имаме време до петък, така че всички опции са на масата”, посочи Гюров.

Относно решението за изгонването на 70 руски дипломати, той каза, че това е в прерогативите на Министерския съвет. „Явно е взето решение и това е нормално действие на премиера. Там действа правилото на пропорционалност, така че не виждам никаква драма в това решение”, подчерта председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната”. 

Нинова: Стопираме всякакви преговори с ПП, искаме да предложат друг премиерПричината е изгонването на 70 руски дипломати