АБВ няма да бързат с кметската кандидатура в Пловдив, заяви градският й лидер ген. Валентин Петров. Преди по-малко от два месеца пък самият той заяви, че АБВ ще са първите, които ще издигнат кметска кандидатура. Извъртането  на 180-градсуа бе с мотива, че който и да се издигне ще бъде залят с компромати и атаки отвсякъде. Така новият срок за човека на АБВ под тепетата бе изместен към края на юни, но нищо чудно до последно да не разкрият номинацията си.

Абевейци със сигурност нямали да подкрепят Георги Търновалийски или Николай Радев за кмет, тъй като двамата били абсолютно неизбираеми.  Нещо повече като цяло подкрепата за БСП в Пловдив тепърва се стопявала, а партията на Първанов не разчитала само на традиционните леви избиратели.  

Бившият главен секретар на МВР се изказа ласкаво единствено за Тодор Петков, който съвсем наскоро напусна БСП и твърдо няма да бъде сред кандидатите им за идващите избори.

Целите на АБВ за местния вот пък са и доста скромни, от първоначално афишираните. Генерал Петров заяви, че дори и един общински съветник ще е успех за партията. 

Още новини четете ТУК

Благовест Андонов, TrafficNews.bg