Хиляди пловдивчани останаха без вода в рамките на последните няколко дни в района на ул. „Богомил”. Проблемите в района стартираха на 28 юни, когато жителите бяха без вода за повече от 30 часа. Вчера водоподаването бе възобновено  към 18:00 часа, но драмата със спирането на водата в района продължи и през днешния ден.

В момента, на място се реализира мащабен ВиК проект, а граждани сигнализираха многократно до TrafficNews, че в района проблемите с водоснабдяването продължават от много време и доста често биват възпрепятствани да извършват елементарни дейности.

"С малко дете сме, а 48 часа нямаме вода. Това е недопустимо", коментира пловдивчанин. От началото на ремонта всяка седмица има по няколко дни с нарушено водоподаване. "Като гледаме как върви ремонтът, не сме сигурни дали тези хора са наясно какво правят", разказаха хора от квартала. 

Оказва се, че не всички жители на квартала са били уведомени за спирането на водата. Предизвестия са били разлепени само на някои блокове и поради тази причина, е имало и хора, които не са били подготвени да останат цял ден на сухо.

„Проблемът продължи два дни. От интернет разбрахме, че аварията е мащабна. В момента имаме вода, но е кафява и мръсна. Имаше дни, в които заради ремонта спираха водата дори и без предупреждение. Когато правят такива ремонти трябва да слагат на вратата уведомление, за да бъдем подготвени”, коментират жители.

Подключването на новия етернитов тръбопровод на улица „Гълъбец“ към съществуващия чугунен по улица „Богомил“ се е забавило заради липсата на съосие. Заради сложната процедура по подключване на тръбите, от „Водоснабдяване и канализация“ са прекъснали водоподаването в целия район „Източен“, с изключение на квартал „Столипиново“.

Ето как пловдивчани се справят с безводието: