Жена твърди, че съседите й проявяват жестокост над беззащитно животно в Пловдив. Assia Rossi написа в социалната мрежа Facebook, че коте е било упоено и напъхано между метални решетки. По думите й котето е било стресирано. Тя твърди още, че силният стрес у животното предизвикал повръщане, пише glasnews.bg

Жената споделя, че жестокостта е извършена в жилищен блок. От публикацията й не става ясно в кой квартал се е разиграла случката.

"Днес сутринта намерих Джино защипан между тези решетки на площадката на моя апартамент, упоен и изплашен! Злите съседи вчера видяха мен и едни хора, които искаха да го осиновят в градинката зад блока и днес вече извършиха това жестоко упояване и буквално беше набутан между решетките", написа Assia Rossi.

Assia Rossi твърди, че домоуправителката на блока, в който живее, е натикала животното между решетките.

"Тя, заедно със злобната съседка от първия етаж, упои и отрови още две други котетата, за които се грижех. От злоба срещу мен, защото животинките не пречат по никакъв начин! При предишните отравяния, както и сега, се крият", добавя Assia.

Жената добавя още, че получава заплашителни съобщения от сочените за извършители на деянието. Тя е сезирала няколко институции относно твърденията й за насилие над животни, но ударила на камък.

"Сезирах отдел "Екология", полиция, БАБХ, Общински инспекторат, но нито една институция не се задейства в моя защита и на животните също. Слушат лъжите на съседите, подписват си протоколите и така! Съобщавам, че Джино вече не си търси дом. Домоуправителката е прочела моето съобщение и сега събира съседи - съмишленици в нейна защита! Преди да изляза от нас я чух да злослови по мой адрес на съсед и да му казва: "Ти виждаш ли котка? Няма и повърнато, тя е луда и си измисля!". Странно как гадината знае, че котето е повърнало от страх, като аз не съм казвала на никой за това!? Елементарно за досещане!", завършва публикацията си Assia Rossi.