Улица „Солунска“ в район „Западен“ ще бъде затворена за един месец от 5 март до 5 април заради ремонтни дейности по пробива "Модър-Царевец", съобщиха от районното  кметство.

В следващите дни се очаква окончателен вариант на организацията на движението в кръстовището на „Хаджи Димитър“, „Царевец“ и ул. „Солунска“. На него трябва да се изгради голяма шахта, която е свързана с Южния обходен колектор, а дейностите ще отнемат месец. В същото време и самото кръстовище трябва да се ремонтира. Там ще работят две фирми „Еко проект Пловдив“ през ВиК, както и консорциума между „Вейл конструкции“ и София Асфалт“ на Община Пловдив.

Очаква се движението по ул. „Царевец“ да остане непроменено, с изключение на възможността за преминаване на кръстовището по ул. „Солунска“.

Автомобилният трафик ще бъде пренасочен по ул. „Равнища“ и бул. „Пещерско шосе“. Автобусите, които преминават по ул. „Солунска“, ще се движат по бул. „Пещерско шосе“, като предстои да бъде уточнено какъв ще бъде маршрутът им, а това трябва да се случи през новата седмица.