Асеновградската фирма „Запрянови – 03” продължава с делата срещу Община Пловдив, като претендира за извършени дейности, които не са й заплатени. След съдебната сага за изграждането на зоопарка, чиято стойност достигна 800 хил. лева и  бе изплатена на фирмата, те са завели иск за над 250 000 лева. Този път за реконструкцията на Цар-Симеоновата градина, която започна през 2014 година.

Претенциите на „Запрянови – 03” е, че градските власти не са им изплатили две дейности по реконструкцията – 72 хил. лева за част „Геодезия”, както и 125 хил. лева за електро,ВиК и ОВиК. Освен въпросната сума са поискани и лихви за 60 хил. лева  върху главницата.

Реконструкцията на централния парк и изграждането на Пеещите  фонтани струваше над 9 млн. лева, като то бе уредено през 4 договора между Община Пловдив и „Запрянови – 03”. Според фирмата освен уредените дейности, от градските власти са възложили допълнителни работи, които обаче не са били отразени в договорите и количествено-стойностните сметки.

В това число влизат  тротоарите по ул. „Авксентий Велешки”, както и допълнителни дейности  по фонтаните.

Според съдебната експертиза  преобладаващата част от описаните от ищеца СМР са предвидени в инвестиционния проект, като тяхното невключване в количествено-стойностната сметка се дължи на пропуск на изпълнителя.

От това следва, че те не са допълнителни и непредвидени работи, нито до съпътстващи работи, наложили се поради изменение на проекта. В заключението се дадено, че фирмата като професионалист е бил в състояние да ги предвиди и включи в количествено -стойностните сметки и свързаната с тях ценова оферта. Поради това техният иск е отхвърлен.

Освен това от „Запрянови – 03” трябва да платят и разносните по делото в Окръжен съд  -Пловдив в размер на 4600 лева.  Решението подлежи на обжалване в Апелативен съд – Пловдив .