До края на седмицата предстои да бъде издадено строително разрешение за изпълнението на проекта за пробва под Водната палата в Пловдив. Има вече избрана дата за първа копка, но ще бъде съобщена по-късно. Това заяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.   Той е категоричен, че краткият 10-дневен срок до края на месеца не е проблем и не е предпоставка за законово нарушаване на процедурите.

„Строително разрешение може да бъде издадено с предварително изпълнение, което влиза в тридневен срок от издаването. Бъдете сигурни, че всичко ще бъде изрядно“, допълни Райчев.

TrafficNews научи, че първата копка се очаква да бъде на 29 септември – точно след 8 дни.

Община Пловдив ще издаде до дни и строителното разрешение на проекта на ВиК  за Южния обходен колектор.

„Вчера имахме оперативка с главния архитект на общината Димитър Ахрянов. Престои той да издаде строително разрешение и това ще стане до дни. Колегите от ВиК също подготвят първа копка там”, каза Райчев.

Двата проекта ще създадат още по-голяма трудност в трафика. Със старта на пробива под Водната палата ще се махне кръговото, като левият завой няма да бъде възможен по нито едно от направленията.  След това ще се затворя и по едното платно на моста на Панаира.

За Южния обходен колектор ще се работи по над 5 основни улици, в това число „Царевец”, „Ал. Стамболийски”, „Пере Тошев”, „Цар Симеон”, „Нестор Абаджиев”. Все още няма организация на движението за този проект.

Отлагат пробива от северната страна на Централна гара за 2023НКЖИ ще предложат на общината график за работа, очакват се сериозни затруднения в трафика