Нова административна сграда на Община Пловдив ще  бъде построена в суперцентъра на Пловдив на ул. „Трапезица”.  От градските власти са пуснали обществена поръчка за 2,4 млн. лева бе ДДС за строителството й, като тя ще обслужва звена към дирекция „Социална политика”.

Имотът, на който  ще бъде построена сградата, се намира на ул. „Трапезица” 23, на метри от 4 РУ. Той е общински, като в момента се ползва за безплатно паркиране в района. Големината му е около 800  кв.м, а преди е имало гаражи върху него.

Зам.-кметът Георги Титюков заяви, че в сградата ще се премести услугата по „Асистентска подкрепа”, която има 2000 ползватели, както и още няколко социални услуги с над 800 ползватели.

„Средствата за сградата са от държавата през делегираните дейности. От местния бюджет няма да се харчат средства. Предвиждат се три етажа по 300 кв.м, както и подземен и наземен паркинг”, каза Титюков. В момента тези услуги са разположени в две сгради на ул. „Петко Д. Петков”, където местата са крайно ограничени.

 Проблеми има и с паркирането, тъй като по тези услуги  има голямо текучество на ангажирани с проекта, както и хора с неравностойно положение, където няма къде да спрат.  Оферти от фирмите за строителството ще се подават до 10 ноември.