Два от най-дългочаканите ремонти в Пловдив – на Рогошко шосе и  Голямоконарско шосе, може и скоро да стартират. Това с случва, след като жалбите срещу реконструкциите на двете входно-изходни артерии са паднали в КЗК.

За двата ремонта, които са за близо 35 млн. лева Община Пловдив избра „ИСА – 2000” за изпълнител. Срещу избора на компанията на Юлиян Инджов жалби подаде „Парсек груп”, която ремонтира „Даме Груев”.

Въпросната компания не е завършила процедурата си по жалба в КЗК, като не е платила таксата си за Рогошко шосе. Така производството автоматично е било прекратено. Причината е окаяното състояние на пътя и нуждата от спешен ремонт. Поради това управителятт на фирмата Бончо Бонев се е отказал да жали, тъй като и редица компании по Рогошко шосе са се свързали с него.

За другия ремонт – на Голямоконарско шосе КЗК са отхвърлили жалбата на „Парсек груп”. От комисията са отхвърлили претенциите на компанията, че е била отстранена незаконосъобразно. Според  КЗК в действителност от компанията не са внесли проект за временна организация на движението и въвеждането й в действие, като не е предвидила механизация за няколко конкретни дейности.

Тук обаче Бонев може да обжалва становището на КЗК във Върховния административен съд.

 

Удар и по ремонта на Рогошко шосе! Строителят на ул. „Даме Груев” вкара поръчката в КЗК„Парсек груп” обжалва и избора на „ИСА – 2000” за шосето

„ИСА -2000” взима и ремонта на Рогошко шосе, отстраниха другите фирми

Това не са кадри на Луната от „Артемис” – Рогошко шосе е!

"ИСА – 2000” ще строи вътрешната магистрала на Пловдив за 16 млн. лева