Католици и арменци в България и по света отбелязват Възкресение Христово тази неделя, 31 март. Тази година най-големият празник за вярващите се пада месец преди този на православните християни.

Арменският Великден e „подовижен“ и се отбелязва винаги в първата неделя след пролетното равноденствие. Поради тази причина той съвпада с този на католиците и протестантите.

В католическите храмове в Пловдив и областта, както и в арменската църква в Стария град ще бъдат отслужени празнични литургии. 

Великден при арменците се нарича Задиг. Специфичното в традицията за отбелязване на празника е, че предпразничната тържествена литургия започва в съботния ден около 17.00ч. и приключва към 19.00 ч. Тогава приключва и Великденския пост и се произнася поздравът „Христос Воскресе" – на арменски: „Кристо́с хариа́в и мерело́ц", а отговорът е: „Ортнял е харутю́нъ кристосѝ!" или „Да е благословено Възкресението Христово!“.

Ако за източноправославните  християни основните символи на Великден са боядисаните кокоши яйца и козунаците, то  на Запад празникът се свързва предимно с шоколадовите яйца и великденските зайци. Великденският заек е символ на плодородието и прераждането и всяка година подарява на децата шоколадови яйца и други лакомства, плюшени играчки и малки сувенири. Заекът, според легендата, поставя подаръци в ярки кошници, така че тези дни вярващите католици събират сладки подаръци за близки за Великден.