ЧСИ продава три търговски обекта в сградата на „Верона Сити център“ на ул. „Иван Вазов“ в Пловдив. Магазините се намират на първи етаж от зданието, където до скоро се помещаваше аутлет за маркови стоки.

Два от самостоятелните обекти са с площ от 32,76 км.м. и се търгуват при първочанална цена от 110 000лв. /56 242евро/. Третият е незначително по-голям – 34,04 км.м., като цената му е образувана на 115 000лв./58 798 евро/. Към тях спадат и идеални части към сградата.

Любопитните подробности около тези имоти са много. Но първо да припомним, че преди години партерният и първият етаж във въпросния обект, построен от инвеститора Вероника Иванова, с площ от 1200 кв.м. се продаваха за 3 000 000 евро или 2 500 евро за кв.м. без ДДС.

Понастоящем имотите са собственост на небезизвестния Светослав Йорданов Митов. Името му се прочу покрай скандала с унищожаването на къщата паметник на културата на ул. „Гладстон“ 12. Той придоби емблематичното здание на Куцоглу, проектирано от арх. Йосиф Шнитер, през 2017г.. Откупи от десетките наследници през дружеството си „Неокор Билдинг“ ЕООД. Бе изготвен проект, съгласно който сградата трябваше да бъде реставрирана, но дотам така и не се стигна. Напротив – на 6 юни 2019г. занемареното архитектурно бижу рухна!

Всъщност апетитът на Светослав Митов към паметници на културата го свързва и с имота, в който сега съдия изпълнител разпродава обектите му. Строителството на „Верона Сити Център“ бе възложено през 2009г. върху бивш тютюнев склад на ул. „Иван Вазов“ от дружество "Палас - 27" ЕООД. Към днешната дата то е в несъстоятелност след задължения към кредитори, контрагенти и държавата. Фирмата е собственост вече споменатата Вероника Иванова. Бизнесдамата бе подведената под отговорност за събарянето на шедьовъра на Шнитер на „Гладстон“ 12 в качеството ѝ на прокурист на дружеството на Митов „Неокрит Билдинг“.

Къщата на арх. Йосиф Шнитер: Много собственици – малко стопаниСамо за няколко години позагубилата блясъка си сграда, вместо да бъде реставрирана, бе срината със земята

41-годишният мъж пък за известен период от време е бил управител на „Палас-27“. По данни на Търговския регистър той е управител и едноличен собственик на капитала в още няколко дружества – „Верона Резиденс“ ЕООД, с наложени 5 запора от НАП, един от които вдигнат; „Верона Сити Център“ ЕООД, отново с 5 запора от НАП; както и „Неокор Билдинг“ ЕООД, върху което тегнат 9 запора. Всичките възлизат на различни суми – между 5000лв. и 20 000лв. Справка в НАП показва, че от 2019 като физическо лице Митов има вписани неуредени публични задължения в размер на 265 970 лв..

Отново поради същата причина – неизплатени дългове към институции, трите самостоятелни обекта във „Верона Сити Център“ влизат в списъка на ЧСИ Ангел Ангелов. Върху тях е наложена възбрана от лятото на 2023г. в полза на взискателя. Публичният търг вече е отворен за оферти на наддавачите и това ще продължи до 9 май. Очаква се на следващия ден да бъде ясно дали трите магазина на ул. „Иван Вазов“ 33 имат нов притежател.