Липсата на паркоместа е принудила кметицата на район „Западен” да паркира в нарушение на Пещерско шосе. Тя е категорична, че паркирането на булеварда трябва да бъде разрешено в определени часови интервали - вечер, като това ще реши част от проблема в квартала. Стойчева също така коментира, че съществували и негласни уговорки, според които се глобяват само шофьори, които наистина пречат на движението, а да се затварят очите за нарушители, които не пречат.

Както TrafficNews.bg писа служебният автомобил на Тони Стойчева бе заснетот граждани в различни дни паркиран в нарушение.

„На мястото, на което живея, не може да се паркира по целия булевард. Блоковете са изградени преди двайсетина години така, че не са предвидени места за паркиране. На съседна улица, където може да се паркира – няма свободни места. Паркирането в района е огромен проблем. Затова и паркирам на булеварда – не само аз, но и моите съседи, подчертавам само през нощта, когато не пречим на движението”, обясни кметът на район „Западен” Тони Стойчева пред Нова телевизия.

Кметицата коментира и общински терен, който е предоставен на частна болница, а според нея трябва да бъде паркинг за жителите на района.

„Ще подам искане да може да се паркира на булевард „Пещерско шосе” през нощта, а в момента се събира и подписка, която ще внеса в общинския съвет – да се прекрати договора на болницата за паркинга и терена да се предостави за общински паркинг. Това ще реши проблема на всички живущи на Пещерско шосе”, заяви Стойчева.

Тя заяви, че до момента с личния си автомобил има една или две глоби, а със служебния също една.

„С органите на реда – полиция, общинска охрана имаме негласно споразумение, че на места, на които автомобилите не пречат не можем да тормозим гражданите и непрекъснато да ги глобяваме, именно защото общината не е осигурила места за паркиране. Взимам си поука, че негласните и неформални разрешения-нарушения на гражданите са недопустими за длъжностни лица и аз няма да си позволя да паркирам повече на булеварда в нарушение, нищо че моите съседи го правят”, заяви още Стойчева

Пловдивчанин: Кметът на "Западен" редовно паркира в нарушение, докато говори за морал и санкции във ФейсбукТони Стойчева не отрече за неправилното паркиране, но го отдаде на липса на алтернативи