Структура за вграждане на тоалетна - 1471 лв., тоалетна чиния -2245 лева, фаянс – 289 лв./кв. м, смесител за мивка и сифон – 1492 лева, тръбно окачване и пита – 4704 лева. Това са част от цените без ДДС на обединение, което бе избрано да ремонтира санитарните помещения на Гребната база преди Световното първенство за гребане за младежи и девойки до 23 години през лятото.

Колосалните цени са били предложени от обединение между фирмата „Иновапак“ и сдружение „Организационен комитет Гребане“.  Поръчката бе пусната в края на годината, като тя бе с прогнозна сума от 325 000 лева без ДДС.

По нея кандидатстваха три компании, като освен победителят, документи подадоха и „Парсек груп“ и „Еко строй проект“. Двете фирми са били отстранени, като така накрая е останал само консорциума.

Със сумата е трябвало да се ремонтират тоалетните, баните и съблекалните на няколко корпуса към Гребния канал с обща площ от около 700 кв.м. Финалната оферта на фирмата е била 376 хил. лева с ДДС. Видно обаче от КСС-тата, цените на тоалетни, душове и фаянс са били огромни.  Въпреки това КЗК решава, че няма проблем с поръчката и тя стига до слагането на подпис от възложителя Георги Титюков.  Самият той обаче след като вижда КСС-тата отказа да подпише договора.

„Направих справка в няколко сайта и видях, че въпросните продукти са с много по-ниска цена. Поради това написах докладна до кмета Здравко Димитров, с молба да се договорят по-ниски цени или да се прекрати поръчката“, каза Титюков. 

Така Община Пловдив предоговаря цените с обединението и цялостната поръчка пада на 199 хил. лева с ДДС. Все още не е подписан договора, като се очаква това да се случи в близките дни. Според зам.-кмета по спорт от фирмата са искали да доставят най-високия клас елементи за обзавеждане на бани и тоалетни, но цената не е била приемлива за Община Пловдив.

Друг е и въпросът по какъв начин са правени пазарните проучвания преди да бъде пусната поръчката.

Част от предложените КСС-тата: