Тежка техника пристигна в село Лилково, научи TrafficNews. От днес е започнала работата по пътя от селото до разклона за Ситово.

Припомняме, че след среща между областния управител Ангел Стоев с представители на сдруженията "Заедно за Лилково" и "За Ситово" бе съобщено, че същинската работа по пътя ще започне от 15 юли.

Ремонтът на пътя за Ситово и Лилково започва през юлиЩе се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове

Две седмици по-рано обаче от фирмата изпълнител са започнали работа по разбития път.

„В момента на място са 4 машини. Снощи около 20:00 часа имах обаждане от фирмата изпълнител „Европейски пътища” АД, които ме помолиха да съобщим чрез социалните мрежи, че започнат работа по пътя. Освен това апелираха по възможност да се ограничи пътуването към Лилково в часовия диапазон от 8:00 до 17:00 часа, в делничните дни”, каза пред наш репортер Димитър Балев от сдружение "Заедно за Лилково" .

Той добави, че ремонтът на пътя ще започне от село Лилково към Бойково.

„Първият етап ще е от Лилково до разклона за село Ситово. Ще бъде заравнено трасето, ще се разшири пътя, а канавките изчистени. По информация на жители в Лилково, бригада е мобилизирана за изграждане на подпорни стени”, каза още Балев.

От фирмата изпълнител са му съобщили още, че до края на другата седмица пътят от Бойково до разклона за Ситово и Лилково ще бъде заравнен.

„Дупките ще бъдат запълнени с чакъл, най-конпроментираните участъци ще бъдат заравнени, за да може спокойно да се преминава по пътя”, завърши Балев.

Както TrafficNews съобщи, проектът за реновирането на осемкилометровата отсечка е готов и е входиран в АПИ. Все още текат процедури по одобряването му, както и решение за организацията на движение, тъй като отсечката е изключително тясна. Към двете села липсва обходен маршрут и самата отсечка няма как да бъде затворена за движение. 

Ремонтът е заложен в годишния план на АПИ за 2021 г. и за него е осигурено цялостно финансиране. Същинското изпълнение ще продължи около три месеца и половина. Ще  се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове, които предварително ще бъдат оповестени на жителите на селата в района.

Жители на Ситово и Лилково искат спешна среща с шефа на АПИ, готови са на протести заради пътя