Жители на Лилково и Ситово ще поискат спешна среща с новия шеф на  АПИ Апостол Минчев. Председателят на управителния съвет на агенцията ще посети Областна управа в сряда, където ще проведе разговор кмета на града под тепетата, губернаторът на Пловдив, местните ръководители на Областно пътно управление, полиция и шефа на  Института за пътна безопасност.

 От сдруженията "Заедно за Лилково" и "За Ситово" ще поискат среща с Минчев, тъй като са притеснени за съдбата на пътя, който от 20 години е в окаяно състояние.

Припомняме, че осемкилометровата отсечка до село Лилково е в потресаващо състояние. Асфалт от години липсва, две коли едва се разминават, а дупките са на всеки метър.

Отпускат с 35 милиона лева повече за пътя до Лилково, продължават го до Девин

„От февруари месец чакаме да започне същинската работа по отсечката. Много се надяваме да не сме забравени”, пишат от сдружението "Заедно за Лилково".

Жителите на двете родопски села са категорични, че ако след срещата с Апостол Минчев не са удовлетворени исканията им, ще се пристъпи към протестни действия. От сдруженията са готови дори да затварят пътища и булеварди, за да бъдат чути и да се вземе адекватно решение на дългогодишния проблем.

Както TrafficNews съобщи, проектът за реновирането на осемкилометровата отсечка е готов и е входиран в АПИ. Все още текат процедури по одобряването му, както и решение за организацията на движение, тъй като отсечката е изключително тясна. Към двете села липсва обходен маршрут и самата отсечка няма как да бъде затворена за движение. 

Започва изграждането на пътя за Ситово и Лилково, до дни входират проекта в АПИВ най-добрия случай до седмица може да започне същинската работа по трасето