Военният министър Тодор Тагарев прекрати два търга за продажбата на имоти , собственост на Министерството на отбраната в курортното градче Хисаря. От 2021 година двата терена със сгради и техническа инфраструктура попадат в програмата за разпореждане на военното ведомство, но така и търговете не завършват.  Последните наддавания бяха обявени през септември, а преди месец министърът отново ги  прекратява.

И двата парцела се намира в местността „Градините”, който е между Хисаря и близката конна база.

По-големият е с размер 35,8 дка, като върху терена има 5 сгради, с общо РЗП около 4000 кв.м. Също така са изградени асфалтов път и ограда. Началната цена обявена за имота бе от 2 млн. лева, с депозит от 856 хил. лева.

Другият имот в Хисаря е в негово съседство. Теренът е с големина от 8,7 дка, като има и 10 постройки на него с РЗП около 1000 кв.м. Началната цена е била 510 хил. лева, а депозитът 224 хил. лева.

Все още не е изготвена новата програма за разпореждане с имоти  на Министерството на отбраната за 2024 година. Твърде е възможно отново двата имота да попаднат в новия списък.

Военните изкараха нови 22 имота на тезгяха, сред тях 42 дка в Хисаря на търгЧетири имота в Пловдивска област са пуснали за продажба от министерството на отбраната