Недалеч от любимо място за разходка на пловдивчани се появи истинско бунище, пише GlasNews.bg. Строителни отпадъци и стари гуми са малка част от сметта, която се валя в полето, намиращо се в близост до дигата на Марица край Гребната база. За нелегалното сметище алармира възмутен гражданин, който споделя и снимки, илюстриращи обстановката.

Раззеленилите се дървета рязко контрастират със строителните отпадъци, които неизвестни са решили да захвърлят там, за да спестят някой друг лев.

Петър Д. отбелязва, че снимките са съвсем актуални - заснети са в следобедните часове на 10 април.

Той допълва, че ще подаде сигнали до компетентните институции.

"Снимките отиват в РИОСВ Пловдив, Община Пловдив, Министерство на околната среда и водите до всяка медия за която се сетя, защото не вярвам, че институциите ще си свършат работата освен, ако не го дадат този резил по някоя телевизия", пише Петър Д.

Припомняме, че нарушителите, които замърсяват околната среда подлежат на санкции. Те са по наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив. Съгласно нея глобата за физически лица е между 300 и 1000 лева.

Сигнали за нарушения се приемат на горещата линия на Пловдивски общински инспекторат 032/6111, както и на зеления телефон на РИОСВ-Пловдив – 032/643245.