Протестът срещу ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се събра днес пред Партийния дом, се премества пред МВР и финансовото министерство. Протестиращите викат "Оставка". Видеокадрите се предават директно на фейсбук страницата на бившия премиер Бойко Борисов. Водени от депутатите от ГЕРБ, митингуващите тръгнаха по жълтите павета, за да протестират пред министерствата на Бойко Рашков и Асен Василев.

Припомняме, че по-рано днес около 200 души се събраха на протест пред Министерския съвет в подкрепа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който снощи бе задържан за 24 часа след нощна акция на полицията в дома му в Банкя. Привърженици и членове на партията са там от 9 сутринта, а хора продължават да прииждат. Бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" бяха блокирани. Поддръжниците бяха разположени в целия "Триъгълник на властта". 

Протестиращите настояват Борисов да бъде освободен незабавно, обвинявайки ръководството на МВР в полицейски произвол. 

Сред тях са и представители на пловдивската власт -кметът Здравко Димитров със симпатизанти на ГЕРБ от града под тепетата.

ГЕРБ: Това е зле скалъпена политическа репресия, Борисов не е изнудвал никогоСпоред симпатизанти на партията целта ан ареста е бил да се види арест на Бойко Борисов

"Ние си докарахме едни неуки хора от "Харвард". Тази държава я правихме ние, които живеем тук. Всичко е правено от нашите ръце, новата власт дойде на готово. Тази наглост вече минава всякакви граници", заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов.

"Една година Бойко Борисов ходи по следствия и дава показания. Едно доказателство срещу него няма", каза още той.

"Колко е цената на тока, цената на газа, цената на хляба, къде са компенсациите за фирмите? Всичко ще правим форсмажор. Оставка", каза пред симпатизантите депутатът Костадин Ангелов.

Забелязани са председателят на столичния общински съвет Георги Георгиев, административният секретар на партията Цветомир Паунов, бившият министър на културата Вежди Рашидов и съпругът на задържаната Севдалина Арнаудова.

А още депутати се придвижиха от Народното събрание към Министерския съвет.

Зико, районни кметове и общински съветници пристигат в София за протестаНе е въпросът до личността а до демократичността!, написа общинар