Депутати и симпатизанти на ГЕРБ се събират пред ГДНП в знак на протест след ареста на лидера на партията Бойко Борисов. Сред присъстващите са Томислав Дончев, Данаил Кирилов, Христо Терзийски и членове от младежката организация на партията. 

"Няма злоупотреба с евросредства. Въпросът е, защо МВР свали съобщението си, в което пишеше за лица, които още не бяха задържани и за злоупотреба с евросредства, каквато няма. Това е зле скалъпена политическа репресия", коментира Томислав Дончев.

Той добави, че познава Борисов повече от 10 години и за това не му е известно той да е изнудвал някого. Коментарът на вицето на Борисов идва на фона на изнесена от адв. Менков информация, че арестът е бил заради обвинения в "изнудване". 

Според Дончев целта е да бъде "счупен гръбнакът на опозицията, да няма кой да пречи на това правителство да прави каквото си иска, да бъдат сплашени всички".

"Всичко това се е случило пред детето и внуците на г-н Борисов. Същото е било и с останалите колеги и това е било разпоредено", добави Делян Добрев. Според бившия председател на парламента Цвета Караянчева това е "скалъпена акция, опитват се да пречупят лидера на най-голямата опозиционна партия, членовете и симпатизантите на ГЕРБ", добави той.

В 9 часа предстои протест на представители на и  симпатизанти на политическата партия, който ще се проведе пред сградат на Министерски съвет. 

Припомняме, че  тази нощ адвокатът му Менко Менков заяви пред журналисти, че бившият премиер е задържан по сигнал за изнудване, а Европейската прокуратура не участва в акцията.

Менко Менков каза, че досъдебното производство е образувано от МВР на 17 март при условията за неотложност, става въпрос за същата проверка, образувана по сигнал от сдружение "Боец". Адвокатът уточни, че проверката е образувана по сигнал от 10 декември, като по нея Борисов е идвал да дава обяснения, а, по думите му, сигналът е на базата на разпечатка от медиите.

Адв. Менков: Борисов е задържан по сигнал за изнудване, никаква Европрокуратура не участваСпоред защитника на лидера на ГЕРБ става въпрос за проверка, образувана по сигнал на движение БОЕЦ, разпитан е и премиерът Кирил Петков