„Да, констатирам, че зам.-кметът по екология, на който всички общински  предприятия са на подчинение, не решава проблема вече четвърта година”, това заяви кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. Той се свърза с TrafficNews по повод критиките на зам.-кмета по екология, който го  упрекна, че не прави нищо, за да реши проблема със сметището до КАТ. Тимчев нарече Алексиев „литературен герой, който констатира и пише” но не решава проблеми”.

„ Като зам.-кмет по екология на негово директно подчинение са „Градини и паркове”, „Чистота”, „Дезинфекционна станция”. Не виждам да е решил някой от проблемите там -  нито е почистено, нито озеленено, нито напръскано срещу комари и кърлеж. Да, аз констатирам и пиша  писма, в които ясно казвам, че г-н Тимчев не си върши работата. Ако искаше отдавна можеше да реши този проблем”, каза Алексиев. По думите му той е от 20 години, но досега никой не е тръгнал да го решава.

„Откакто влязох в район „Северен” се опитвам да намеря решение, като за това предложих да се даде на търг. Първият, който пропадна бе заради сгрешен устройствен план от Община Пловдив – имотът бе даден 8 дка, а той се оказа 2,9 дка. След това  пуснахме търг, на който бе дадена нереална цена и за това инициираме  трети. Дори и да се провали този търг, не вярвам г-н Тимчев да вдигне бетонни стени, както се закани”, каза Алексиев.

Той добави, че когато решението на Общинския съвет за пускането на търга влезе в сила веднага ще сформира комисия за неговото обявяване.

Пуснаха на търг сметището, което обгази Пловдив, при провал – вдигат бетонни стениАнести Тимчев нападна Стоян Алексиев и разказа за сблъсъка си с възпитанието на пловдивчани