Старт на изграждането на  новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград ще бъде дадена тази седмица, научи TrafficNews. Съоръжението, което е в отсечката между Градина и Първомай, ще бъде изградено от компанията „ГБС- Инфраструктурно строителство“, чиято оферта е била 16,8 млн. лева без ДДС.

 В процедурата участваха още  „ОРС – Инфраструктура“ „Трейс Груп холд“, „ИСА -200”, както и  Консорциум „Вени-Микс“, но те са били отстранени.

Проектното решение предвижда новото съоръжение да е на 15 м от съществуващото и с дължина 200 м. Новият мост ще бъде с габарит от 6,5 м и два банкета по 1,25 м. Ще бъдат построени и необходимите подстъпи към него.

Това е изключително важен инфраструктурен проект за община Първомай и целия регион. Старият мост е железен, построен преди 80 години с еднопосочно движение и с ограничен тонаж до 5 тона, което е голяма пречка пред бизнеса. В момента се обикаля през с. Милево, а там мостът също е  компрометиран  и се нуждае от ремонт.

Срокът за изграждането на новия мост е 365 дни.

5 фирми с оферта за новия мост над Марица за 13,5 млн. лева, свързващ Първомай и ГрадинаСъоръжението в момента над реката е на 80 години и с ограничена пропускливост