Старческият дом в хотел "Дунав" изчезна за дни, пациентите са преместени в ..."Афродита"

Хосписът все още носи името "Свети Георги"

Пловдив 03.01.2022 11:00 54802 0
Старческият дом в хотел

Едно от най-известните места за кратки плътски удоволствия в Пловдив се превърна в старчески дом. Хотел „Афродита” вече е дом за стари хора и то не кой да е. Скандалният хоспис „Свети Георги”, който в началото на август пламна, вече се помещава на Пещерско шосе, научи медията ни.

До 10 ноември „Свети Георги” приемаше възрастни хора в бившия хотел „Дунав” на едноименния булевард.

Наш екип посети последната локация. На място установи, че всичко е изнесено от етажите, премахнати са рекламните пана по фасадата на сградата, заличени са и табелите за паркоместата. Охранител на бившия хотел разказа пред медията ни, че преместването на старческия дом се е случило изключително бързо, буквално за един месец.

Служителят не спомена каква е причината, както и дали е свързана с пожара или проверките на институциите след това. Единствено ни упъти към бул. "Пещерско шосе".

Интересно бе, че новата локация на хосписа съвпада с известния в близкото минало хотел „Афродита”. През годините мястото имаше славата на „любовно гнездо”, а в лобито можеше да се срещнат представители от най-древната професия.

Сега обаче хотелът е старчески дом. Отново посетихме мястото. Репортер на TrafficNews научи, че името и фирмата са запазени, както и управата. Предоставена ни бе информация, че места все още има и настаняването става от днес за утре. Единствено условие е да бъде предоставен отрицателен ПСР тест. Освен това предлагат грижи за болни и лежащи хора, такива с деменция и трудноподвижни.

По непотвърдена информация, собствениците на старческия дом са сключили договор с хотела за 10 години.

Междувременно продължава да тече проверката на прокуратурата във връзка с пожара в хотел Дунав, както и за това, че домът за стари хора няма разрешително за работа. Както медията ни съобщи още тогава, Регионалната здравна инспекция в Пловдив е издала разпореждане да спрат дейност, което обаче не е изпълнено.

В момента обаче всички старчески домове вече са под опеката на нова държавна структура – /АКСУ/ Агенцията за качеството на социалните услуги. Те са органът, който отговаря за лицензите на социалните структури.

Очаквайте становището на прокуратурата във връзка с проверките, както и такива на АКСУ, РЗИ-Пловдив и отдел „Социално подпомагане”.

Припомняме, че старческият дом „Свети Георги” пламна в началото на август. Огънят тръгна от 7-ия етаж на сградата, а само бързата намеса на пловдивските пожарникари предотврати трагедията, която преди три седмици по-рано се разигра във Варна. Пожарът бе отново в обект, собственост на същото лице, стопанисващо хосписа в Пловдив.

 И въпреки че нямат регистрация от здравните власти в града, те разширяват дейността.

Хотел Дунав, след напускане на дома за стари хора "Свети Георги"

Хотел "Афродита" - дома за стари хора "Свети Георги" 

Старческият дом на „Дунав” няма разрешително за работа, от РЗИ сезират прокуратурата 

Пожарът в хосписа в хотел "Дунав" едва не повтори трагедията във Варна

 
Изпрати новина