Измина една седмица от тежката  катастрофа на бул. "Цар Борис Трети" в Пловдив. Тогава 18-годишен пловдивчанин загуби живота си, негов съученик бе в тежко състояние, а още двама младежи бяха ранени.  Няколко дни по-късно до редакцията ни постъпи сигнал във връзка с улично осветително тяло, което пое удара от единия автомобил. В него се засягаше това, че все още не са започнали ремонтни действия по поправяне на светофара. Някои от тях се притесняват, че именно сегашната му позиция може да предизвика инцидент.

ТrafficNews  се свърза с директора  ОП "Организация и контрол на движението" Георги Стоилов. Той заяви, че според експерти няма опасност съоръжението да падне.

„Утре ще се свали стълбчето и очакваме да бъде възстановено за около 10 дни,” заяви директорът.

Въпросният централен булевард на Пловдив всяка вечер се превръща в скоростна отсечка. От Сточна гара до баня "Старинна" няма работещ светофар вечер. Централната улица обаче е натоварена денонощно и светлините би предотвратил голяма част от произшествията. 

Припомняме, че според информацията от полицията,  лек автомобил "Мерцедес" не е спрял на знак "Стоп" и се сблъсква с друг автомобил от същата марка.

Установена бе и липса на спирачен път при катастрофата, коментира началникът на „Пътна полиция” - Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев, като според него шофьорът, който се е движел по бул. „Цар Борис III Обединител” е карал с висока скорост.

„Вследствие на сблъсъка, единият автомобил се удря в метален стълб. Другият се завърта няколко пъти и се качва на тротоара. Буквално отсича две паркинг колчета и се удря във фасадата на медицински център. Истинско чудо е, че е нямало пешеходци”, коментира още  Нешев.

18-годишният шофьор на единия мерцедес е имал книжка от две седмици. В момента той е в Неврохирургия с черепно - мозъчна травма. Приятелят му, който се  е возел до него във фаталната нощ, почина в болницата, а близките му дариха органите на хора, които са в списъците за трансплантация. 

Това е второто произшествие, което става на опасното кръстовище през последните три  седмици. На 1 октомври моторист помете две момичета, които са пресичали на пешехедна пътека. Линейка откарва двете в болница, като едното момиче е с комоцио. Ситуацията е същата - вечер е, а светофарната уредба не работи. И това далеч не са единствените произшествия в тази точка. 

Мелето в центъра на Пловдив: Липсва спирачен път, по чудо не е имало пешеходциТова коментира началникът на „Пътна полиция” - Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев

В Пловдив: Пестим от светофари, губим човешки животБул. "Цар Борис Трети" се превръща в състезателна писта всяка вечер, от Сточна до Чифте баня няма работещ светофар