18-годишен пловдивчанин загуби живота си, негов съученик е в тежко състояние в Неврохирургия, още двама младежи бяха ранени при тежка катастрофа на бул. "Цар Борис Трети" в Пловдив на 25 октомври. Трагедията се е разиграла в полунощ на кръстовището с ул. "Граф Игнатиев",  когато светофарът там не работи. Според информацията от полицията,  лек автомобил "Мерцедес" не е спрял на знак "Стоп" и се сблъсква с друг автомобил от същата марка.

Установена е липса на спирачен път при катастрофата, коментира началникът на „Пътна полиция” - Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев, като според него шофьорът, който се е движили по бул. „Цар Борис III Обединител” е карал с висока скорост.

„Вследствие на сблъсъка, единият автомобил се удря в метален стълб. Другият се завърта няколко пъти и се качва на тротоара. Буквално отсича две паркинг колчета и се удря във фасадата на медицински център. Истинско чудо е, че е нямало пешеходци”, коментира още  Нешев.

18-годишният шофьор на единия мерцедес е имал книжка от две седмици. В момента той е в Неврохирургия с черепно - мозъчна травма. Приятелят му, който се  е возел до него във фаталната нощ, почина в болницата, а близките му дариха органите на хора, които са в списъците за трансплантация. 

Това е второто произшествие, което става на опасното кръстовище през последните три  седмици. На 1 октомври моторист помете две момичета, които са пресичали на пешехедна пътека. Линейка откарва двете в болница, като едното момиче е с комоцио. Ситуацията е същата - вечер е, а светофарната уредба не работи. И това далеч не са единствените произшествия в тази точка. 

На практика всяка вечер централният булевард на Пловдив се превръща в скоростна отсечка. От Сточна гара до баня "Старинна" няма работещ светофар и много от младите водачи помпат там адреналина си. Централната улица обаче е натоварена денонощно и светофарът би предотвратил голяма част от произшествията. 

TrafficNews апелира към ОП "Организация и контрол на движението" за спешна промяна в режима на въпросната светофарна уредба. 

Медията ще направи официално запитване и до ОД МВР - Пловдив за броя на произшествията и тяхното становище по казуса.