Над 230 тона дървесина е била събрана след снежната буря в Пловдив. Това заяви пред TrafficNews директорът на общинското предприятие „Градини и паркове“ Антон Георгиев. Той коментира, че до ден днешен екипите не са спрели да работят, като и до този момент обработват различни зони в града под тепетата.

„Все още има зони, които не са почистени, но това са тези, които са труднодостъпни. Не сме спирали да работим, няма и да спрем, докато не премахнем всички щети, които бурята нанесе“, заяви Георгиев.

Той добави, че са събрани между 230 и 240 тона дървесина, като много от тях вече са компостирани.

„Дървесината, която остана, също ще я обработим на компостера. Големите дървета ги режем за огрев“, коментира още Георгиев.

Припомняме, че в нощта на 25 между 26 ноември вследствие на снежната буря, стотици паднали дървета и клони блокираха булеварди, улици и междублокови пространства в Пловдив. Падналите дървета засегнаха и електричеството, като цели квартали останаха без улично осветление.

16 дни след бурята: Откършени дървета продължават да висят над главите на пловдивчаниВъпрос на време е да паднат въру някого, споделят хората

Седмица след бурята: Опасни клони продължават да висят над главите на пловдивчани, апелират за спешни меркиВ продължение на 3 дни звъня, за да подам сигнал, казва гражданин