Опасни клони продължават да висят над улица в Кючук Париж дни след бурята в Пловдив. За ситуацията съобщава читател на TrafficNews, който твърди, че няколко пъти е подавал сигнали до тел. 112, но реакция и до момента отсъства. Дърветата са част от зелената система на  ул. „Порт Артур“ 14.  

„Оттук редовно преминават много хора. Деца играят на улицата, а поглеждат нагоре към дърветата и не знаят каква опасност има над глави им. В продължение на 3 дни звъня, за да подам сигнал, че има опасни клони и дървета, но никой не идва да вземе мерки“, допълва Лазар Станев.

В район паркират и редица автомобили, за които също съществува опасност. 

Нужно ли е да стане фатален инцидент, за да се вземат мерки от Община Пловдив“, пита мъжът.

Припомняме, че преди дни кметът на район „Южен“ апелира гражданите да бъдат изключително внимателни, когато преминават около големи дървета в района. Това стана след като дни наред екипи на „Градини и паркове“ се опитваха да отработят стотиците сигнали за компрометирани след бурята дървета в града.

Кметът на район "Южен" в Пловдив: Бъдете изключително внимателни при преминаването около големите дърветаПродължава работа по проблемните точки до нормализиране на обстановката

Заради недобре организираната поддържа на зелената система в града през годините към днешна дата има стотици дървета, които са изгнили във вътрешността си, без това да личи по външни белези. Това представлява потенциална опасност, заради което от отдел „Екология“ се заканиха да въведат нова система за мониторинг на състоянието на растенията. 

Изследват с томограф всички дървета в Пловдив, правят нова организация за санитарната сечДо края на седмицата премахват всички паднали дървета