Няма открити нарушение след проверката на Сектор „Пътна полиция“ на товарната линейка, която възмути жители на Цалапица. Причина за възмущението им беше това, че с линейката, оборудвана със стикери, буркани и сирени, които по принцип се използват при специален режим на движение се извършваше товарната и разтоварваща дейност на адрес на една от улиците в селото.

Изглежда обаче след статията ни мъжът е премахнал надписите на чужд език „Ambulance”,, както и лампите, тъй като от предоставените до медията ни снимки в онзи период се виждат както надписите, така и лампите.

От Сектор „Пътна полиция“ са извършили проверка, при която е установено, че към този момент автомобилът от предоставените кадри не се използва като такъв със специален режим на движение, в частност – като медицински.

Той е бил закупен от чужбина като бракувана линейка и регистриран в България в съответствие с действащото законодателство, без да има нарушения в прилагане на процедурата по регистрация.

От собственика – юридическо лице, са били заличени надписите на чужд език, указващи, че МПС се е ползвало за медицинска дейност, демонтирани са и задните сини лампи.

Линейка или товарен бус? Жители на Цалапица гледат и не вярват на очите сиОт автомобила със специален режим на движение се сваляли строителни и други материали