„Товарна” линейка възмути жители на Цалапица. Причината за това е товарната и разтоварваща дейност, която са извършвали хората, пристигнали с нея на адрес на една от улиците в селото. Проверка на TrafficNews установи, че линейката е собственост на  фирма "Техно-Турс" ЕООД, която се занимава с ел. услуги и окабеляване. Собственост е на Димитър Ташев. Необяснимо за жителите е обаче, защо превозът на материалите се извършва с... линейка.

Линейката е втора употреба, оборудвана е с буркани и сирени, които по принцип се използват при специален режим на движение.

Законът обаче е категоричен, че автомобил със специален режим на движение ползват само моторните превозни средства на Спешна медицинска помощ, Държавна агенция "Национална сигурност", главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана и други служби.

Ако автомобилът се използва от частно лице за товарна дейност, то трябва да е регистрирана в КАТ като товарен автомобил. Ако пък фирмата се занимава с медицински дейности, то тогава тя трябва да бъде вписана като специален автомобил.

На друго мнение е обаче управителят на фирма "Техно- Турс", с който медията ни се свърза. Той заяви, че линейката е частна и има право да превозва каквото си поиска с нея, освен бежанци. Добави и, че дори понякога превозното средство се наема и използва за мачове и други събития като специализиран автомобил, което също е в разрез със закона, тъй като няма как линейката да се използва и като товарна кола, и като специализиран автомобил.