„От години пред ресторант „Миконос” паркират автомобили в нарушение на поставения знак.Обаждал съм се многократно и на Пътна полиция и на ОП „Паркиране и репатриране” и никога не е имало санкции.Надявам се да отразите това,за да има някаква надежда,че полицията няма да продължи със селективното отношение към нарушенията!”, сигнализира читател на TrafficNews.  Той ни изпрати снимки на спрелите автомобили в нарушение, което е ежедневна гледка в района.

Репортер на TrafficNews се свърза с директора на ОП „Паркиране и репатриране”  Нъшан Деркалестаниан, който заяви, че от няколко седмици работи по проблема, като той вече е решен.

„На метри от въпросната локация е имало общински паркинг, който по неясни причини е бил затворен от предишното ръководство на предприятието. Мотивът бил е, че паркингът е на загуба”, обясни Деркалестаниан. Той каза, че преди да започнат със санкциите е искал хората не само, които посещават ресторанта, а и пазар  в близост, да имат къде да паркират.

„Пуснахме паркинга, който постоянно е пълен. Така че всички, които посещават обектите в зоната има алтернатива. От днес започваме да вдигаме всички коли, които пречат на движението в зоната, а колегите от Общинска охрана да глобяват спрелите в нарушение. Само днес се вдигнали 5 автомобила”, каза Деркалестаниан.