Продължава бизнесът с фалшивите билети за градския транспорт в Пловдив. Схемите с билетчетата изпълняват шарлатани, които ровят в кофите за боклук, с цел да събират стари билети, които продават на кондуктори и шофьори. Медията ни многократно е публикувала материали, в които ви запознахме с въпросната схема.

Припомняме, че читатели на TrafficNews сигнализираха, че са забелязали двама мъже от ромски произход да въртят сделки с вече използвани билетчета. Действието се развива най-вече около Централна гара в Пловдив. Мъжете обикалят редовно около спирките, намиращи се в близост до гарата и ровят в кошчетата за смет.

„Продължава практика с ровенето по кошовете за билети, които ги продават на шофьорите. 100 билета ги продават за 10 лева. Забелязах мъжете да търсят билети в кошове до училище в Тракия и срещу Водната Палата”, сигнализира пловдивчанин, който е забелязал тази нередност.

Мъжете изваждат билетите, които след това поизглаждат и продават на служители на градския транспорт в Пловдив. Целта е, те да ги препродават на пътниците и да си приберат изкараните пари.

След публикациите ни по темата от Общинска полиция проследиха и спипаха единия от шарлатаните в момент на извършване на „сделка", след което му бяха иззети събраните билети, както и му беше отправено предупреждение.

Въпреки това изглежда има и такива, които не са си взели поука от случилото се и продължават да въртят схеми и до ден днешен.