Срокът, даден от „Еко проект Пловдив” за приключване на ремонта на ул. „Петър Стоев” в Кючука, няма да бъде изпълнен, сигнализира читател на TrafficNews. Седмица след протеста, който жители на улицата организираха заради забавяне на ремонтните дейности, на локацията работници отново няма.

В деня на протеста работници с каски се появили, но на следващия нямало следа от тях. Така продължава и до днес.„Няма нито работници, нито надзор от ВИК, както обещаха”, коментира той.

Освен че работата по проекта е спряна, но и на мястото има необезопасени дупки по тротоара, които са предпоставка за инциденти. Припомняме, че преди три дни автомобил пък пропадна в една от необезопасените шахти, а преди него и жена. Деца също били на косъм от инцидент.

Жители в района заплашиха, че отново ще излязат на протест средата на октомври.

Ремонтът е спрян заради конфликт между консорциума, който я изпълнява „Еко проект Пловдив” и ВиК, а спорът е за 9,6 млн. лева непреведени индексации.

Живеещи блокираха миналата седмица едно от единствените отворени трасета в пловдивския квартал "Кючук Париж". Те затвориха бул. "Никола Вапцаров" за час, за да изкажат недоволството си от бавенето на ремонта на въпросната улица. Там се работи по проекта за Водния цикъл.