Съученици на Виктор и Тошко, които загинаха при мелето край Кадиево, също пристигнаха пред сградата на пловдивския съд. Те подкрепиха семействата на двете момчета и изразиха недоволство от факта, че Маринашки е на свобода. Както съобщихме, пред съда се провежда протест с искане за задържане на виновния за катастрофата шофьор. Възпитаниците на Френската езикова гимназия разказаха, че Тошко и Виктор били неразделни, макар от различни класове. За инцидента децата научили от приятели и социалните мрежи.

"Обадиха ми се през нощта и казаха, че Тошко е починал в катастрофа. След 30 минути пак ми звънна приятел и каза, че Виктор също е пострадал във въпросната катастрофа и е в кома. Не след дълго всички знаехме. В социалните мрежи разбрахме, че Виктор е починал", разказа съученичка на Виктор пред репортер на TrafficNews.bg.

Други деца добавиха, че веднага след инцидента с тях е работил училищен психолог.

"Не ни помогна, дори влоши нещата. Все още ни липсват", казаха учениците.

Те описаха Виктор като добър приятел и стойностен човек.

"Виктор още е един от нас, подкрепяше ни. Когато влезеше в час и учители и ученици грейваха. Беше вдъхновяващ човек", завършиха учениците.

Те също настояват за справедливост и остро осъдиха поведението на Петър Маринашки. По думите им употребата на наркотици е абсолютно недопустимо и то преди управление на автомобил.

Близки на загиналите момчета край Кадиево: Два човешки живота не струват 2000 леваДесетки се събраха пред съда с искане за задържане на виновника на мелето