В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност районната администрация организира в четвъртък тържество, в което взеха участие деца от училищата и детските градини. Те се качиха на голямата сцена и с песни, танци и поезия отбелязаха 24-ти май.

Кметът Тони Стойчева приветства децата и им пожела да бъдат неуморни в четенето на книги и да се образоват, защото това е пътят, по който обществото ни може да се развива. Тя изказа благодарности към учителите и директорите за тяхната всеотдайност да предават знанията на младото поколение и да го възпитават в любов към българското слово и духовността.

Другата седмица в три последователни дни екипът на район “Западен” ще организира различни събития за децата в парк “Ружа”.

На 31-ви май (петък) от 17:30 ч. ще се проведе изложбата “Моят домашен любимец”. На нея децата ще представят своите кучета, котки, рибки и други животни, но и ще покажат грижата и любовта си тях.

На 1-ви юни (събота) от 10:00 ч. започва празникът, посветен на Деня на детето. Аниматори ще забавляват малчуганите, като събитието ще бъде наситено със спортни активности, игри, рисуване и много положителни емоции.

На 2-ри юни (неделя) АДРА България ще организира “Детски здравни къщи”. Децата ще научат много за здравословния начин на живот чрез преживявания и ангажиране на всички сетива. Те ще имат възможност да повишат своята здравна култура и да подобрят хигиенните си навици. Началото на събитието е в 10:00 ч. и то ще продължи до 16:00 ч.

Екипът на район “Западен” отправя любезна покана към всички деца и техните родители да станат част от богатата програма на различните прояви.